Een nieuw hoofdstuk #1

Een nieuw hoodstuk

Een nieuw hoofdstuk #1. De titel klinkt erger dan dat hij is. Ik begin aan iets nieuws. Iets waarvan ik niet had gedacht dit te gaan doen en er ook echt voor zal gaan. Diep van binnen dacht ik er al een langere tijd over na maar ik was bang. Bang dat ik zou gaan falen of nog erger, dit niet zou kunnen. Ik heb de stap gezet en here i am! Ik zal er vol voor gaan en mijn stinkende best gaan doen om alles te laten lopen zoals ik wil. Let’s go! ❤

Ik zal jullie als eerste vertellen waarom ik deze stap heb genomen en wat ik daarvoor heb moeten opgeven. Opgeven is een groot woord, want dit is wat ik wilde. Maar of ik de juiste keuze heb gemaakt weet ik niet.

Heb jij wel eens een lastige keuze moeten maken?

Het is in ieder geval een keuze wat ik voor mezelf heb gemaakt. En ik heb dit gedaan omdat IK dit wil! Zoals vele mensen misschien wel weten of misschien ook niet, werkte ik zeven jaar lang in de thuiszorg. Ik deed het werk ‘huishoudelijk hulp’. Met dit werk begon ik toen ik twintig jaar was. Ik vond het super leuk om te doen en ik

hield (nog steeds) ervan om de oudere te helpen. Vooral in het huishouden vond ik het leuk. Het was erg zwaar, maar super dankbaar werk. Mensen onderschatten dit werk altijd en zeggen: “een beetje schoonmaken? Dat kan ik ook wel. Dat is geen echt werk.” Ik vind dit nog steeds een enorme botte opmerking. Wees blij dat ‘wij’ bestaan en je moeder, zus, broer, tante, oom, opa of oma helpen zodat jij gewoon naar je werk kan! Ik zelf ben blij dat ik dit werk heb mogen doen. Een poos later, zo’n twee jaar geleden wilde ik wat anders. Maar wat?

Tijdens die zeven jaar zag ik ineens oproep op Facebook, want ik werkte drie dagen in de week. Ik reageerde erop en een aantal dagen later ging ik op sollicitatie gesprek. Ik heb het gesprek gehad en ik was aangenomen om extra te werken in mijn week. Ik had toen ineens twee banen. Ik werkte nu in totaal vier dagen in de zorg.

Een nieuw hoodstuk

Ik vond het zo leuk bij deze mevrouw, die immers slechtziend is, dat ik mijn andere baan had opgezegd. Dit heb ik met liefde gedaan, want zo goed liep het bedrijf niet en er kwam telkens meer gezeur. Pfieuw, daar ben ik vanaf. Oke, nu focus ik mij op het huidige werk. Bij de mevrouw waar ik werkte moest ik echt verschillende dingen doen. Niet alleen schoonmaken. Aangezien ik een zorg diploma heb mocht ik ook andere dingen doen.

Maar wat heeft mij doen besluiten voor een andere weg te kiezen? Waarom gaf ik alles op na zeven jaar werken in de zorg? Dit en meer volgende keer op Lifestyle Kimberley. Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen? ★

Meld je aan op de homepage in het rechter vakje bij “abonneren”. Super tof als jij je abonneert.

Dit artikel is NIET gesponsord!

Wil je meer weten? Of wil je weten wat er op mijn planning staat? Hou dan mijn website in de gaten, want rechts in het vakje kun je zien wat ik allemaal nog ga doen en waar ik heen ga. Wil je een samenwerking met Lifestyle Kimberley? Dan kun je mailen naar lifestylekimberley@gmail.com. Liefs Kimberley. Tot snel weer.

 

2 Comments

 1. Jos Karouw
  Beantwoorden
  8 augustus 2017 at 11:22 am

  veel succes.

  • Kimberley
   Kimberley
   Beantwoorden
   8 augustus 2017 at 11:38 am

   Dank je wel!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *